Практичне заняття з дисципліни “Основи наукових досліджень” у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка.

04.04.2024 | 10:04

Асистент кафедри міжнародних економічних відносин Пущак Ірина Любомирівна провела практичне заняття з дисципліни “Основи наукових досліджень” у Науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка.

Студенти третього курсу освітніх програм “Міжнародні економічні відносини” та “Міжнародний бізнес” мали змогу ознайомитись з особливостями функціонування наукометричних баз даних Web of Science та Scopus, можливостями пошуку у цих базах. Також було зроблено акцент на уніфікованому показнику наукової продуктивності – індексі Гірша який допомагає виявляти актуальні тенденції наукових досліджень на запити суспільства.

Студенти дізналися як обчислюється індекс Гірша, про його особливості у точних і суспільних науках.

Працівник науково-бібліографічного відділу Анна Сакалош розповіла про можливості доступу до електронних бібліотек, зокрема, JSTORE – цифрової бібліотеки, яка містить понад 12 мільйонів наукових статей книг зображень і перших джерел.

На завершення  студенти отримали інформацію як можна скористатися платформою міжнародного абонемента RapidILL (розробка компанії Clarivate, яка надала україн­ським закладам доступ до своїх ресурсів на  знак підтримки України після початку повномасштабного вторгнення рф). Ця платформа дозволяє отримати текст потрібної статті чи розділу книги протягом доби, надіславши замовлення на електронну пошту ser.library@lnu.edu.ua

Дякуємо за сприяння та допомогу у проведенні заняття бібліографу сектору бібліографічної інформації Сакалош Анні і завідувачці відділу обслуговування та менеджменту послуг Шиндировський Світлані.