Міжнародна наукова конференція “Україна в умовах трансформації міжнародної системи безпеки.”

24.04.2024 | 22:02

Запрошуємо Вас 16–17 травня 2024 року взяти участь у  Х Міжнародній науковій  конференції «Україна в умовах трансформації міжнародної системи безпеки: українська формула миру для нового світового порядку».

Міжнародну наукову конференцію «Україна в умовах трансформації міжнародної системи безпеки: українська формула миру для нового світового порядку» організовує Центр міжнародної безпеки та партнерства, факультет міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка та Інститут міжнародних студій і безпеки Вроцлавського університету (Республіка Польща). Співорганізатором виступає також Польське товариство міжнародних студій, Інститут безпеки та цивільної освіти Педагогічного університету у Кракові (Республіка Польща), Інститут політичних наук та публічного врядування Католицького Університету Івана Павла ІІ в Любліні (Республіка Польща), Тбіліський державний університет Іване Джавахішвілі (Тбілісі, Грузія). Захід відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО у Києві. Метою проведення 10-ї Міжнародної наукової конференції є презентація результатів наукової та експертної діяльності представників університетського середовища, українських та зарубіжних аналітичних центрів,  представників влади щодо проблематики формування та функціонування систем регіональної та міжнародної безпеки в контексті реалізації Україною європейських та євроатлантичних аспірацій.  Пріоритетними напрямами роботи конференції є розширення міжнародної присутності держави та ефективної реалізації національних інтересів України на регіональному та глобальному рівні. Обмін досвідом з представниками зарубіжних освітніх та експертних установ, що працюють в галузі розробки та реалізації рішень у безпеково-оборонній сфері. До ключових тем, які обговорюватимуться науковцями різних країн є:

– формування системи регіональної безпеки та нового світового порядку;

– російсько-українська війна в контексті загроз міжнародній безпеці;

– зміцнення східного флангу ЄС та НАТО: сучасні виклики та перспективи реалізації політики безпеки в контексті деколонізаційних процесів:

– деокупація АРК – безпекові, суспільні, економічні виклики;

– теоретичні та прикладні проблеми розвитку міждержавних відносин держав Центральної та Східної Європи;

Програмою конференції передбачено проведення круглих столів та дискусій щодо актуальних питань двосторонніх та багатосторонніх відносин України та держав регіону в контексті трансформації безпекової ситуації в регіоні та світі.

За результатами конференції планується видання колективної монографії з матеріалами наукових доповідей та підготовленими практичними рекомендаціями щодо впровадження передового досвіду у системи державного управління та місцевого самоврядування з проблематики забезпечення сталого розвитку.

До участі у форумі запрошені провідні науковці та експерти з України, Польщі, Грузії, Чехії, Словаччини та інших країн.

До початку роботи конференції заплановано видання збірника тез доповідей та програми конференції.

Термін подачі заявок на участь в конференції та тез доповідей до 30 квітня 2024 року.

Більше інформації про конференцію.