Підписання Меморандуму про співпрацю між факультетом міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівським комунальним підприємством «Львівське бюро євроінтеграції»

15.01.2024 | 21:31

15 січня 2024 року за ініціативи кафедри європейських та регіональних студій відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між факультетом міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівським комунальним підприємством «Львівське бюро євроінтеграції». Від імені факультету Меморандум підписав декан факультету, Надзвичайний та Повноважний Посол, професор Маркіян Мальський, а від імені Бюро – директорка ЛКП Олена Павлюк, яка є випускницею факультету міжнародних відносин.

Маркіян Мальський наголосив на важливості цієї співпраці для реалізації євроінтеграційних прагнень України та в контексті підготовки висококваліфікованих фахівців-практиків на факультеті міжнародних відносин. Олена Павлюк відзначила цінність цієї співпраці для Львівської міської територіальної громади в контексті напрацювання нових спільних проєктів у сфері європейської інтеграції на місцевому рівні та долучення Львова та Львівщини до загальноєвропейських норм і стандартів.

Сторони домовилися співпрацювати у напрямі організації освітніх, навчальних проєктів, проводити спільні заходи та події, зокрема у сфері підтримки та розвитку європейської інтеграції Львівської міської територіальної громади із спільнотою Європейського Союзу, а також забезпечити реалізацію навчальної практики студентів факультету міжнародних відносин на базі Львівського бюро євроінтеграції.

Зазначимо, що вже впродовж 17-30 січня цього року понад 40 студентів освітньої програми “Європеїстика” факультету міжнародних відносин пройдуть практику в Львівському бюро євроінтеграції, де студенти виконуватимуть завдання пов’язані з розробкою проєктів у сфері європейської інтеграції Львівської міської територіальної громади.