Завершила роботу Літня школа «Молодого дипломата» на факультеті міжнародних відносин

19.08.2022 | 11:43

Впродовж 15–18 серпня на факультеті міжнародних відносин проходила Літня школа «Молодого дипломата». Ініціаторами проведення став Центр міжнародної безпеки та партнерства у співпраці з Управлінням молодіжної політики Львівської міської Ради. Активну участь в організації Літньої школи взяли студентські молодіжні організації та ініціативи факультету міжнародних відносин Університету. Учасниками стали учні 9–11 класів, які виявили інтерес до діяльності дипломата, питань міжнародних відносин.

Відкрив роботу Літньої школи Надзвичайний і Повноважний посол України, декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський. У вступному слові відзначив важливість такої ініціативи та інтерес учнівської молоді до праці дипломата, яка є невід’ємною частиною міжнародної діяльності держави. Також професор Мальський поділився з учасниками школи досвідом дипломатичної діяльності та розповів про життя дипломата. Учасники прослухали лекції з історії української дипломатії та обговорили цікаві сторінки дипломатичної діяльності за участю українських дипломатів, випускників Львівського університету. Також з учнями провели заняття з цифрової грамотності та правил поведінки у соціальних медіа. Такі заняття викликали жвавий інтерес серед аудиторії. Поєднання теоретичних знань з практичними навичками роботи з іноземними мовами, робота в соціальних мережах та основи медіаграмотності та інформаційної гігієни. В рамках проведення Літньої школи відбулася зустріч-дискусія з Почесним Віце-консулам Почесного Консульства Австрійської Республіки, яка розповіла учасникам про власний досвід кар’єрного зростання, особливості діяльності консульських установ.

Значний інтерес викликали заняття з дипломатичного протоколу та етикету, де учасники змогли довідатися про тонкоші та особливості протоколу та етикету різних країн світу.

Особливе зацікавлення учасники Літньої школи виявили до презентації молодіжних ініціатив та можливостей від студентських організацій.

В четвер, 18 серпня, відбулося вручення сертифікатів про завершення Літньої школи «Молодого дипломата».