Студенти факультету міжнародних відносин популяризують туристичні об’єкти Першої угорсько-галицької залізниці

24.10.2021 | 11:23

22-23 жовтня 2021 року відбувся історико-культурний візит української та польської молоді об’єктами спільної історичної спадщини в рамках проєкту «Популяризація туристичних об’єктів Першої угорсько-галицької залізниці», який реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» за підтримки Європейського Союзу. Організували поїздку громадська організація «Лінія 102.UA» і Сергій Гальчинський, голова юридичного департаменту Профбюро студентів факультету міжнародних відносин.

Делегацію від Профбюро студентів факультету міжнародних відносин склали Марта Двулят, Eлapiз Mубapiз Огли Азізов, Aнacтaciя Шпіронок, Вадим Голова і Вікторія Сулима. Всі вони нагороджені сертифікатами за есе про об’єкти спільної культурної та історичної спадщини. Автором одного з кращих есе стала Марта Двулят, яка провела дуже цікаве дослідження про Костел Преображення Господнього у Добромилі.

Маршрут поїздки включав залізничний вокзал, ратушу та палац сім’ї Грім у Нижанковичах; церкву святого Сімейства в Грабівниці; будівлю станції, костел св. Мартина, ратушу в Новому Місті; дегустацію на сироварні в Нижній Вовчі, готель у Буньковичах та телеміст з польськими партнерами; залізничну платформу у Смільниці, церкву Різдва Пресвятої Богородиці в Терлі; церкву св. Параскеви П’ятниці в Старяві; залізничний вокзал, церкву Різдва Пресвятої Богородиці в Хирові; залізничний вокзал, ратушу, костел Преображення Господнього, Василіянський монастир та замок Гербуртів у Добромилі.