Міжнародна наукова конференція “Криза сучасної системи безпеки: у пошуках нового міжнародного порядку”

27.09.2020 | 12:18

25 вересня відбулася міжнародна наукова конференція “Криза сучасної системи безпеки: у пошуках нового міжнародного порядку”. Конференція організована Центром міжнародної безпеки та партнерства і факультетом міжнародних відносин спільно з Інститутом політичних наук і міжнародних відносин факультету міжнародних та політичних студій Ягеллонського університету в Кракові, Центром дослідження глобальних трендів та Державною вищою східноєвропейською школою у Перемишлі за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Засідання проводилися в онлайн режимі з використанням Microsoft Teams.

Відкрив конференцію декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол, професор Маркіян Мальський, який описав новітні виклики та загрози міжнародній безпеці в Європі та Україні, представив сучасний стан та перспективи міжнародного співробітництва на регіональному рівні у сфері безпеки та оборони. У відкритті конференції взяли участь також декан факультету міжнародних та політичних студій Ягеллонського університету, професор Павел Лаідлер, коодринатор пріоритетної області досліджень FutureSoc професор Марта Соневицька та доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Роман Вовк.

Конференція “Криза сучасної системи безпеки: у пошуках нового міжнародного порядку” проводиться на факультеті міжнародних відносин втретє і збирає десятки фахівців, що займаються дослідженням широкого спектру аспектів міжнародної безпеки та співробітництва із різних регіонів України та Польщі. Тези учасників конференції опубліковані у Збірнику матеріалів. Наукові дослідження учасників конференції у 2019 р. увійшли до колективної монографії “Global and Regional Dimensions of International Security”, яка була представлена учасникам.

Конференція продовжила роботу у п’яти секціях за напрямами “Міжнародна система безпеки в сучасних умовах”, “Виклики та загрози безпеці на регіональному рівні”, “Україна та Польща у системі європейської безпеки”, “Політико-правові, соціально-економічні та культурні аспекти міжнародної безпеки”, “Новітні форми загроз міжнародній безпеці”.

Учасники конференції відзначили високий рівень організації та технічного забезпечення проведення конференції і висловили побажання продовжити серію конференцій за названою тематикою в наступному році.