Студенти факультету – учасники програми обміну з Латвійським університетом (м. Рига, Латвія)

17.10.2019 | 10:31

У середу, 16 жовтня 2019 року українські студенти, серед яких четверо студентів факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Франка (Олександра Царук, Еліза Кравченко, Аліна Опрятова, Владислав Мережко), що проходять семестровий курс євроінтеграції в Латвійському університеті в Ризі зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським, його дружиною Оленою Зеленською та міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком, які перебували в столиці Латвії з робочим візитом.

Нагадаємо, що факультет міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка є партнером проекту модульної програми з європейських студій разом з Латвійським університетом, яка фінансується Міністерством закордонних справ Латвії (“Jauno profesionāļu apmācību programma Ukrainas studentiem Latvijas Universitātē – “Eiropas Savienības studijas – iekšpolitika un ārpolitika”).

Цей проект орієнтований на взаємний обмін досвідом щодо політичних процесів в Україні та Латвії, особливо з урахуванням більш тісної інтеграції України до ЄС. Щороку 15 студентів з України (студенти ЛНУ ім. Франка, КНУ ім. Т. Шевченка, ДНУ ім. О. Гончара та ХНУ ім. В. Каразіна) мають можливість в рамках модульної програми упродовж 3 місяців пройти стажування на факультеті суспільних наук Латвійського університету. Крім лекцій і семінарів, студенти мають змогу взяти участь в навчальних візитах до різних установ державного управління Латвії (Адміністрація Президента, Сейм, Міністерство закордонних справ, посольства країн ЄС тощо) та зустрітися з їх очільниками.