Декан факультету Маркіян Мальський взяв участь у святкуванні 30-річчя Європейського центру Варшавського університету

30.05.2022 | 12:47

27 травня 2022 року декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний та Повноважний Посол, професор Маркіян Зіновійович Мальський взяв участь у святкуванні 30-річчя Європейського центру Варшавського університету (Республіка Польща).

Європейський центр Варшавського університету є одним із перших центрів у Республіці Польща, який розпочав свою діяльність у напрямку інформування та дослідження європейської інтеграції з 1992 року та активно залучався до підготовки кадрів для реалізації євроінтеграційного курсу Республіки Польща аж до її повноправного членства у 2004 році. Сучасна діяльність Центру націлена на проведення досліджень, навчання, підвищення кваліфікації та забезпечення діяльності РП у складі Європейського Союзу.

Угода про співпрацю між факультетом міжнародних відносин та Європейським центром підписана у 2012 році, що дало поштовх для активізації спільних досліджень та публікацій, а також реалізації нових проектів.

Проф. Маркіян Мальський виступив із вітальною промовою, у якій наголосив на традиційно міцних зв’язках Львівського та Варшавського університетів, а також висловив особливу подяку Ректору Варшавського університету проф. Алойзи Новаку та всьому колективу за підтримку викладачів і студентів Львівського університету в умовах брутальної агресії Росії проти незалежної України. Від імені Ректора Львівського університету проф. Володимира Мельника він передав у подарунок Енциклопедію Львівського університету та вручив іменні подяки за багаторічну та плідну співпрацю директору Європейського центру проф. Камілю Зайончковському, професорові, Амбасадорові Богдану Гуральчику та професорові Даріушу Мільчареку.

Того ж дня проф. Маркіян Мальський взяв участь в організованій кафедрою стратегічних студій і міжнародної безпеки дискусії “Наслідки російської агресії для України” з експертами-міжнародниками, генералами польської армії та зовнішньої розвідки.