Про закордонні стажування та участь викладачів кафедри у міжнародних конференціях (квітень-серпень 2017 року).

30.08.2017 | 20:00

28 – 29 квітня 2017 року доценти кафедри  Копчак М.М. і Лосєва І.В. взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми філологічних наук: досвід науковців та освітян Польщі і України» (Люблінський науково-технологічний парк, м. Люблін). Доповідь Лосєвої І.В. «Мовні засоби впливу на адресата в політичній полеміці» була присвячена політичній метафорі у промовах Барака Обами та Мітта Ромні. У доповіді «British Postcolonial Text: Typology of Address Operators From Lexical and Semantic Perspective» Копчак М.М. зосередила увагу на мовленнєвому етикеті та формулах ввічливості у британських постколоніальних текстах.

Доцент Кащишин Н.Є. взяла участь у міжнародній науковій конференції «Metaphor and Translation», яка відбувалася 1 – 2 червня 2017 року в університеті міста Тулон (Université de Toulon), Франція, і виголосила доповідь на тему: «Translating Metaphors of the Diplomatic Discourse: Theory and Practice». Доповідь була присвячена проблемам дипломатичного перекладу, а також особливостям функціонування моно- й мультимодальної метафори та метафтонімії у сучасному англомовному дипломатичному дискурсі.

Доценти кафедри Шолота Х.В. й Антохів-Сколоздра О.М. пройшли  двотижневе стажування (30.07 – 13.08 2017 р.) в Kent School of English (Великобританія), де ознайомились з новітніми методиками викладання англійської мови, брали  активну участь у практичних семінарах разом із колегами з Іспаніі, Італіі, Бельгіі, Сербії, Німеччини, Китаю.

Отримані знання та набутий досвід буде, без сумніву, імплементовано викладачами під час роботи зі студентами факультету міжнародних відносин.