Круглий стіл з нагоди 25-річчя кафедри міжнародного права

18.10.2016 | 23:41

13 жовтня 2016 р. у залі для наукових співробітників Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка пройшла знакова для юристів-міжнародників подія – круглий стіл з нагоди 25-річчя кафедри міжнародного права. Участь у заході взяли викладачі кафедри, її випускники та гості провідних університетів України.

У привітальному слові декан факультету міжнародних відносин проф. М.З. Мальський наголосив на особливому місці цього науково-педагогічного підрозділу у розвитку вітчизняної науки. Попри відзначення важливого внеску міжнародного права у сьогоденні, декан факультету у своїй промові звернув увагу на сучасні виклики перед міжнародним правом. Було висловлено занепокоєння з приводу нескоординованих спроб з боку уряду щодо реорганізації міжнародно-правової спеціалізації.

Проф. М.В. Буроменський у своєму привітанні наголосив, що попри відносно молодий вік кафедри міжнародно-правова наука Львівського університету має набагато довшу історію. Непересічне місце львівського міжнародно-правового осередку у вітчизняній науці підкреслив і представник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького доц. К.О. Савчук. Він наголосив на важливості подальшої плідної співпраці обох установ.

Учасники круглого столу виступили з доповідями присвяченими аналізу теорії та практики міжнародного права по таких рубриках, як історія та теорія міжнародного права, право міжнародної відповідальності, право міжнародних організацій, право міжнародної безпеки, права людини, міжнародне гуманітарне право та право Європейського Союзу.

На завершення круглого столу учасники оглянули підготовлену працівниками Наукової бібліотеки виставку наукового доробку викладачів кафедри впродовж 1991 – 2016 рр.

20161013_101151

20161013_102124

20161013_103826