Випускники факультету у рейтингу Forbes: Top Economic Thinkers-2015

07.10.2015 | 10:30

До рейтингу найкращих українських економістів Forbes: Top Economic Thinkers-2015 увійшли три випускники факультету міжнародних відносин 2000-го року Павло Блавацький, Валерій Сібільков та Валентин Панченко.

Павло Блавацький
Професор Школи менеджменту та управління при університеті Мердока

Місця в категоріях:
Бали за публікації − 1-е
Зважена кількість цитувань – 3-є
Опитування серед колег − 10-е

Експерт у теорії прийняття рішень. Досліджує також поведінкову економіку і теорію ігор, в основному за допомогою математичного моделювання та економічних експериментів.
Блавацький − творець ряду моделей імовірнісного вибору в умовах невизначеності, а серед учасників рейтингу − автор найбільшої кількості статей, написаних без співавторів. Входить до редколегії журналів Theory and Decision і Journal of Risk and Uncertainty з другої і третьої категорій рейтингу Academic Journal Guide відповідно.
У 2011 році газета Handelsblatt помістила українця на 3-е місце в рейтингу найкращих німецькомовних економістів світу у віці до 40 років.

Валерій Сібільков
Доцент Школи бізнесу ім. Шелдона Любара при Вісконсинському університеті в Мілуокі

Місця в категоріях:
Бали за публікації – 14-те
Зважена кількість цитувань – 6-те
Опитування серед колег – 13-те

Викладає і вивчає здебільшого корпоративні фінанси. У своїх роботах фокусується на таких темах, як структура капіталу, управління потоками готівки та менеджмент у приватних компаніях.
Потраплянням до числа переможців Top Economic Thinkers Сібільков багато в чому завдячує своїй статті «Фінансові обмеження, інвестиції та вартість готівкових заощаджень». Цю роботу було опубліковано у співавторстві з професором Піттсбурзького університету Девідом Денісом 2011 року в Journal Of Financial And Quantitative Analysis. За кількістю цитувань вона входить до трійки найкращих у рамках рейтингу: згідно з даними Web of Science, інші економісти використовували її у своїх дослідженнях 64 рази.

Валентин Панченко
Доцент Школи економіки Університету Нового Південного Уельсу

Місця в категоріях:
Бали за публікації – 13-те
Зважена кількість цитувань – 9-те
Опитування серед колег – 13-те

У своїх наукових роботах досліджує економетричні та статистичні методи аналізу, фінанси і макро-економетрику, а також структурне моделювання. Восени 2011 року отримав від Австралійської наукової ради, яку фінансує місцевий уряд, два трирічні гранти на загальну суму понад $1 млн.
В університеті Нового Південного Уельсу, де починав із позиції лектора, проходить майже вся наукова кар’єра Панченка – в Австралію він переїхав відразу після здобуття докторського ступеня в Амстердамському університеті 2006 року.